Dubbele draaipoorten in fraaie houtlook

Voor dit project in Nunspeet maakten we twee praktische, dubbele draaipoorten. Eén van hen was een looppoort, de ander een ruime inrijpoort. Beide poorten zijn uitgevoerd in dezelfde stijl: een fraai houtlook staal dat verzinkt is en afgewerkt met een donkere coating. Het resultaat is zowel praktisch als mooi, met erfafscheidingen van twee inritten die op kenmerkende wijze het huis omlijsten.

Houtlook looppoort met dubbele deuren

De looppoort van dit project heeft twee bescheiden draaidelen. Eén deel is uitgevoerd met een deurklink: de looppoort. Wandelaars of fietsers kunnen prima door dit deel van de poort het terrein betreden. Moet er een bredere rolstoel of ander object naar binnen, dan kan het tweede deel van de looppoort geopend worden. Deze zit middels een grondgrendel verankerd in het straatwerk. Zit de grendel naar beneden, dan valt het slot van de loopdeur netjes in de sluitplaat van de passieve deur. De plaatstalen palen waar de poorten aan hangen, zijn uitgevoerd met mooie, bijpassende gezette kappen.

Inrijden in stijl met dubbele draaipoorten

De dubbele draaipoort plaatsten we bij de inrit van deze woning. De kolommen zijn afgewerkt met dezelfde fraaie gezette kappen. Deze dubbele draaipoort is te bedienen met behulp van een ondergrondse aandrijving van Genius. Door de ondergrondse motor valt de bediening niet op, wat de uitstraling van de poort verder verhoogt. In één van de poortpalen is een RVS briefplaat geplaatst, zodat de post netjes ‘in’ de poort gedeponeerd kan worden.

 
Totaalproject poorten en hekwerken, Hierden
 

Totaalproject poorten en hekwerken, Hierden

 
 
 
 

Landelijke poort en bijpassend hekwerk

 
Landelijke poort en bijpassend hekwerk