Elektronische draaipoorten met sierhekwerk

Bij dit project komen verschillende disciplines uit de wereld van het hekwerk samen. Naast elektronische draaipoorten (een dubbele sier draaipoort en een looppoort) heeft het hekwerk rondom het erf dezelfde fraaie stijl. Dit zorgt voor eenheid en rust: een weloverwogen keuze in het straatbeeld.

Hekwerk als omlijsting van het terrein

De stijl van de elektronische draaipoorten en het hekwerk van dit project is klassiek. Dit komt mede door de Franse lelies die op de top van elke ijzeren koker prijken, maar ook door de ronde krullen en verfijnde spijlen van de hekken en poorten. Wat ons betreft kunt u hekwerk dan ook vergelijken met de omlijsting van een schilderij. Uiteraard is het schilderij (en in ons geval: het pand) het belangrijkste item, maar de lijst kan het kunstwerk maken of breken. Zo kunnen hekken en poorten een pand eveneens op schitterende wijze uitlichten. In dit geval versterkt de erfafscheiding absoluut de rest van het terrein en is het totaal een blikvanger in de straat.

Elektronische draaipoorten

Bij dit project is er gekozen voor twee typen draaipoorten. Allereerst is daar de dubbele draaipoort die door zijn ruime breedte ervoor zorgt dat auto’s het terrein kunnen betreden. Deze sierpoort wordt aangedreven met een ondergrondse Genius Roller. Daarnaast is er ook een kleinere looppoort ter hoogte van de voordeur. Ook deze draaipoort bevat elektronische technieken, namelijk een Locinox Electro slot. Zo kunt u gemakkelijk de poort openen zonder daarbij een fysieke sleutel te gebruiken.

Gemetselde poeren als schitterende afbakening

Het fraaie hekwerk en de poorten vallen direct op wanneer u dit pand bekijkt, maar ook de gemetselde poeren maken een opvallend statement. Verspreid over de omheining aan de voorzijde staan er maar liefst acht imposante kolommen, afgewerkt met fraaie petten. De kolommen naast de looppoort zijn uitgevoerd met een sfeervolle lamp. Bovendien is de brievenbus in een poer geïntegreerd, zodat er geen extra postkast opgehangen hoeft te worden.

 
Houten hekwerk en poorten, Braamt
 

Houten hekwerk en poorten, Braamt

 
 
 
 

Dubbele en enkele houtlook draaipoort, Nunspeet

 
Dubbele en enkele houtlook draaipoort, Nunspeet