Sierpoort met handgesmede sierkrullen, Wezep

Authentiek vakmanschap komt om de hoek kijken bij de realisatie van dit project in Wezep. Op verzoek van de klant maakten we een sierpoort met schitterende, handgesmede sierkrullen. De sierkrullen zijn gemaakt van massief stripmateriaal dat door de smid vakkundig tot de juiste vorm wordt bewerkt.

Dubbele draaipoort met unieke handgesmede details

De handgesmede krullen vormen het letterlijke hoogtepunt van deze dubbele sier draaipoort. Maar er is meer! Volgt u de sierkrullen naar beneden, dan komt u uit bij mooi afgewerkte spijlen en hekpunten. Onderaan de dubbele poort zorgen kruislingse spijlen voor een speelse ruitvorm. Na het thermisch verzinken van de stalen poort is deze afgewerkt met een kwalitatieve poedercoating.

Met behulp van een muurplaat en chemisch anker hangt de poort stevig aan de fraaie, gemetselde kolommen. De vetnippel zorgt ervoor dat het scharnier te allen tijde gesmeerd kan worden.

 

Ondergrondse aandrijving: fraai en doeltreffend

De aandrijving van deze dubbele sierpoort komt vanuit de Genius Roller. Dit type aandrijving bevindt zich ondergronds. Er hoeft daarom geen zichtbare aandrijving op het hek geplaatst te worden. Het fraaie resultaat is minstens zo doeltreffend als een opbouw aandrijving!

 

Mooi afgewerkte poeren als finishing touch

De laatste – maar zeker niet de minste – onderdelen van dit project, zijn de gemetselde poeren waar de draaidelen van de poort aan bevestigd zijn. Op elke kolom bevindt zich een kwalitatieve, Belgisch hardstenen kolomafdekker. De platen op de poeren, het huisnummer en de mooi uitgesneden vogel zijn alle gemaakt van RVS. Zij vormen de kers op de taart van deze schitterende sierpoort.

 
Sierhekwerk, Apeldoorn
 

Sierhekwerk, Apeldoorn

 
 
 
 

Klassiek sierhekwerk, Elburg

 
Klassiek sierhekwerk, Elburg