Genius Roller Poortaandrijving: onzichtbare krachtpatser

Genius Roller: onzichtbare krachtpatser

Draaipoorten die zonder zichtbare motor soepel open en dicht draaien: het blijft een mooi gezicht! Een groot deel van de poorten die wij tegenwoordig plaatsen, wordt gemonteerd met zo’n ondergrondse aandrijving. Kracht gegarandeerd én de motor zit niet in het zicht! Hoewel normaal gesproken onder de grond, zetten we één van deze krachtpatsers vandaag op een voetstuk: de Genius Roller.

Over de Genius Roller

Genius richt zich volledig op geautomatiseerde aandrijvingen voor poorten en hekwerken. Eén van hun veelgebruikte modellen is de Genius Roller. Een krachtige ondergrondse aandrijving die uw draaipoort eenvoudig laat openen en sluiten. De Roller kenmerkt zich door een aantal belangrijke eigenschappen:

  • Eén enkele Roller kan een vleugel tot wel 3,5 meter en 500 kg bedienen! 
  • Wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke handleiding een speciale gepatenteerde sleutel. 
  • De poort kan open gezet worden in een stand van 140 graden (loopstand) en 180 graden (volledige opening). Desgewenst kan de poort bij het openen en sluiten ook extra langzaam draaien.
  • Door de dubbele polyester verflaag is het mechanisme ook geschikt voor plaatsing in een zoute omgeving, zoals dicht bij zee.

Waarom een ondergrondse aandrijving?

Het grootste voordeel van een ondergrondse aandrijving ten opzichte van een opbouwaandrijving, is de esthetische waarde. Er hangt geen groot motorblok in het zicht, maar er is slechts een draaiarm zichtbaar die aan de vleugel van de poort gemonteerd is. Ondanks dat de motor zich op enkele tientallen centimeters van de draaipoort bevindt, behoudt hij zijn kracht en zorgt hij voor een uitstekende bediening. De ondergrondse aandrijving wordt in de meeste gevallen gelijk met het straatwerk gemonteerd. Hoewel hij niet aan weersinvloeden blootgesteld wordt, is de motor uiteraard wel waterbestendig.

Aandrijvingen voor continue en minder intensief gebruik

De Genius Roller kan op twee manieren aangeleverd worden. Met een 230V-motor voor af en toe gebruik van de poort (tot 100 bewegingen per dag, ideaal voor particulieren) en met een 24V-motor voor continue gebruik. Denk bij die laatste optie bijvoorbeeld aan de toegang tot bedrijfspanden of andere openingen waar zeer regelmatig verkeer doorheen moet. Benieuwd welke optie geschikt is voor uw persoonlijke situatie? Laat u vrijblijvend informeren door ons enthousiaste team met professionals!

Lees hier meer over poortaandrijvingen

Ontwerp hier uw hekwerk of poort op maat

Ga naar de configurator
Stalen poort met Nobelwoord houtvulling – Bilthoven

Stalen poort met Nobelwoord houtvulling – Bilthoven

Lees meer
Op maat gemaakte schuifpoort op rail – Silvolde

Op maat gemaakte schuifpoort op rail – Silvolde

Lees meer
Moderne houten poorten – Doetinchem

Moderne houten poorten – Doetinchem

Lees meer
Moderne poort oprit – Dordrecht

Moderne poort oprit – Dordrecht

Lees meer
Klassieke stalen poort – Bleiswijk

Klassieke stalen poort – Bleiswijk

Lees meer
Industriële schuifpoort en hekwerk – De Haas Shipyards Rotterdam B.V.

Industriële schuifpoort en hekwerk – De Haas Shipyards Rotterdam B.V.

Lees meer

Wij staan voor u klaar

Neem contact op met Van Klompenburg Hekwerken

Wij zijn uw vertrouwde adres voor hekwerken en (sier)poorten op maat. Al meer dan 25 jaar ervaring in deze branche. Ontwerp meteen uw hekwerk of poort op maat in onze online configurator.

Voor al uw hekwerken en poorten op maat