Dubbelstaafmathekwerken

Dubbelstaafmathekwerk voor zakelijk en particulier gebruik

Een staafmathekwerk is een echte alleskunner in de wereld van hekwerken. Het hekwerk zorgt voor een solide constructie die u een open zicht op het terrein geeft of die desgewenst begroeid kan worden voor meer privacy. Daarmee is dit type hek voor nagenoeg iedereen geschikt: van achtertuin tot kinderdagverblijf of bedrijfsomheining. Van Klompenburg hekwerken levert en monteert haar DSM hekwerken voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Wat is een DSM hek?

De afkorting DSM staat voor ‘dubbelstaafmat’. Dit type hekwerk bestaat uit horizontale en verticale stalen staven. De constructie gebruikt enkele liggers en dubbele staanders: vandaar de naam dubbelstaafmat. De maaswijdten zijn 20 cm hoog en 5 cm breed. Zo blijft een open karakter behouden naar de ruimte erachter. De hoogte van het hek is variabel tussen 60 en 250 cm. Het DSM hekwerk is een ideale combinatie van een het verfijnde van gaashekwerk en de robuustheid van een spijlenhekwerk.

Inbraakwerend dubbelstaafmathekwerk

Zodra een tuin of terrein omheind is met een hek, neemt de inbraakwering meteen toe. Er is immers een barrière opgeworpen waardoor iemand niet zomaar het erf op kan lopen. Wat bijdraagt aan de inbraakwering van dubbelstaafmat is de maasbreedte van 5 cm. Dit betekent dat de verticale staanders slechts vijf centimeter van elkaar af zitten, waardoor er geen ruimte is om een schoen op de horizontale liggers te zetten. Er kan dus moeilijk tegen een dubbelstaafshekwerk opgeklommen worden. Als laatste kan een DSM-hek gemaakt worden tot een hoogte van wel 2,5 meter. Daar springt men niet zomaar overheen!

DSM hek rond scholen en kinderdagverblijven

Doordat een hekwerk met dubbelstaaf een goede inbraakwering heeft, is het ook een veilige oplossing voor kinderen. Door de afstand van slechts 5 centimeter tussen de spijlen, kunnen kinderen niet op en over het hek klimmen. Ook buitenstaanders komen daardoor niet zomaar het speelplein op. Het sterke materiaal en de solide constructie zorgen ervoor dat het dubbelstaafhek jarenlang meegaat.

Spijlenhekwerk montage

Dubbelstaafs hekwerk als tuinafscheiding

De keuze voor een dubbelstaafshek als tuinafscheiding wordt steeds vaker gemaakt. Het materiaal is gemakkelijk te plaatsen en kan daarna door de wederzijdse buren naar wens begroeid worden. Met name veel nieuwbouwwijken worden daarom opgeleverd met dit open hekwerk als tuinomheining. Liever een natuurlijk groene afscheiding? Dan laat u uw staafmathekwerk simpel begroeien met bijvoorbeeld een hedera. Onze professionals denken graag vrijblijvend mee over een goed gebruik van dubbelstaafmathekwerken in uw wijk of straat.

Ontwerp uw hekwerk online

Verschil 8/6/8 en 6/5/6 spijltjes DSM

Dubbelstaafmat kan uitgevoerd worden met twee typen spijldiktes. De meestgebruikte is 8/6/8 mm, wat betekent dat de staande spijlen 8 mm dik zijn en de liggende spijlen 6 mm dik. Er is echter ook een lichtere variant: het 6/5/6 DSM. Hierbij zijn de staande spijlen 6 mm dik en de liggende spijlen 5 mm. Dit type dubbelstaafmat is dus minder zwaar, iets minder stevig (maar nog steeds solide) en daardoor goedkoper. De dunnere variant van DSM wordt onder andere gebruikt in situaties waar inbraakbeveiliging minder aan de orde is.

Privacy DSM hek

Het open karakter van een dubbelstaafmathekwerk is mooi, maar in sommige situaties niet ideaal. Zo kan het zijn dat u uw bedrijfsterrein (deels) wil afschermen van de buitenwereld. Ook tussen twee woningen kan het prettig zijn om wat meer privacy te hebben. De meest gekozen optie is het laten begroeien van het hek. Kies bijvoorbeeld voor snelgroeiende hedera, zodat u na enkele jaren al een mooie, groene afscheiding hebt zonder inkijk. Wilt u direct resultaat zien? Dan is het mogelijk om door het dubbelstaafmat privacyband te vlechten. Door dit vlechtband kunt u niet heen kijken, waardoor privacy gewaarborgd is.

Staafmathekwerk

Productie draadgaas hekwerk op maat

Van Klompenburg hekwerken ontwerpt, produceert en plaatst uw dubbelstaafmat hekwerk in eigen beheer. Alle kennis en kunde hebben wij al zo’n 25 jaar in huis. U heeft bij ons bovendien altijd één aanspreekpunt: wel zo prettig voor u. Nadat de palen en dubbelstaafmatten in de afgesproken maten zijn geproduceerd, worden ze geconserveerd voor de toekomst. De palen en matten worden volbad verzinkt om roestvorming tot nihil te reduceren. Daarna kunt u tegen meerprijs uw hekwerk laten poedercoaten in de RAL-kleur die u wenst. Standaard hanteren wij voor onze dubbelstaafmathekwerken de kleuren RAL 7016 (antraciet), RAL 6009 (groen) en RAL 9005 (zwart).

Dubbelstaafmat hekwerk laten plaatsen

Heeft u bericht gekregen dat uw draadgaas hek geproduceerd is? Dan maken we een afspraak met u voor het plaatsen van het hekwerk. De professionals van Van Klompenburg monteren het DSM-hekwerk op correcte en nette manier, waarna u kunt genieten van het fraaie eindresultaat.

De voordelen van een dubbelstaafmat hekwerk

 • Uw terrein lijkt optisch groter
 • Kindvriendelijke afscheiding
 • Bijzonder fraai uiterlijk
 • Eenvoudig te personaliseren
 • Inbraakwerend door de smalle maaswijdte
Van Klompenburg hekwerken

Stel online uw dubbelstaafmathekwerk samen

Met onze unieke online configurator ontwerpt u in enkele stappen uw eigen dubbelstaafmat hekwerk op maat. Ontdek in enkele minuten hoe uw hekwerk eruit ziet en ontvang spoedig een vrijblijvende offerte. Heeft u liever dat wij bij u langskomen?

Maak meteen een afspraak

Wij staan voor u klaar

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze bekwame adviseur Jacco staat graag voor u klaar om u vrijblijvend te informeren en te adviseren.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

  Laat u inspireren door onze dubbelstaafmathekwerken

  Bedrijfsbeveiliging met spijlen schuifpoort en DSM hekwerk

  Bedrijfsbeveiliging met spijlen schuifpoort en DSM hekwerk

  Lees meer
  Combinatie DSM hekwerk en spijlen schuifpoorten

  Combinatie DSM hekwerk en spijlen schuifpoorten

  Lees meer
  Dubbele draaipoort met intercom en DSM hekwerk

  Dubbele draaipoort met intercom en DSM hekwerk

  Lees meer
  Houtlook draaipoorten, schuifpoort en dubbelstaafmathekwerken – Nunspeet

  Houtlook draaipoorten, schuifpoort en dubbelstaafmathekwerken – Nunspeet

  Lees meer
  Speedgates, DSM-, gaashekwerken en beveiligingsinstallaties voor Remkes Food Products B.V. in Epe

  Speedgates, DSM-, gaashekwerken en beveiligingsinstallaties voor Remkes Food Products B.V. in Epe

  Lees meer
  Totaaloplossing met stripvulling poorten en DSM

  Totaaloplossing met stripvulling poorten en DSM

  Lees meer

  Gepassioneerde vakmensen | Hoogstaande kwaliteit | Uitgebreide service | Uniek maatwerk

  Voor welk hekwerk op maat kiest u?

  Laat het ons weten. Maak meteen een afspraak en wij komen vrijblijvend langs om u uitgebreid te adviseren.

  Neem contact op

   ℹ Wat betekent DSM?

   Wat is het verschil tussen dubbelstaafmat 6/5/6 en dubbelstaafmat 8/6/8?

   Hoe groot zijn de mazen van een dubbelstaafmathek?

   Kun je dubbelstaafmathekwerken op maat maken?

   In welke kleuren is dubbelstaafmat leverbaar?

   Steken er spijlen boven een DSM-hekwerk uit?