Dubbelstaafmat hekwerk

Wat is een dubbelstaafmat hekwerk?

Dubbelstaafmat hekwerk, is ook wel bekend als DSM hekwerk. Een dubbelstaafmat hekwerk is een duurzame en veelzijdige omheining optie die samengesteld is uit horizontale en verticale stalen staven. De constructie gebruikt enkele verticale liggers en dubbele horizontale staanders waardoor het zijn unieke kenmerken verkrijgt: vandaar de naam dubbelstaafmat. 

De maaswijdten van dubbelstaafhekwerk zijn 20 cm hoog en 5 cm breed. Zo blijft er een open karakter behouden naar de ruimte erachter. Dit maakt een dubbelstaafmat hekwerk geschikt voor diverse toepassingen waar zowel privacy als overzicht gewenst is. De hoogte van het hek is variabel tussen 60 en 250 cm. Het DSM hekwerk is een ideale combinatie van het verfijnde van gaashekwerk en de robuustheid van een spijlenhekwerk.

Voordelen van een dubbelstaafmat hekwerk:

 • Voor iedereen geschikt: van achtertuin tot kinderdagverblijf! Een staafmathekwerk is een echte alleskunner in de wereld van hekwerken.
 • Een moderne en solide constructie met een open zicht op het terrein of met begroeiing voor meer privacy.
 • Het hekwerk van hoogwaardig staal gemaakt en gaat daardoor jarenlang mee.
 • Lage kosten in onderhoud.
 • Een inbraakwerende oplossing dankzij de maaswijdte van het hekwerk.

Van Klompenburg hekwerken levert en monteert haar DSM hekwerken voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Een dubbelstaafmat hekwerk is ook goed te combineren met een sierpoort of vouwpoort om de entree nog aantrekkelijker te maken.

Ontwerp uw hekwerk online
Spijlenhekwerk montage

Dubbelstaafmat: de vormen en maten

De dubbelstaafmathekken zijn beschikbaar in 2 verschillende types spijldiktes. Hierbij kunnen we een onderscheid maken in de matten 6/5/6/ en 8/6/8mm Dit betreft dan een lichte en een zwaardere variant spijldiktes. 

De meest gebruikte is 8/6/8 mm, wat betekent dat de staande spijlen 8 mm dik zijn en de liggende spijlen 6 mm dik. 

Bij de lichtere variant: het 6/5/6 DSM. Hierbij zijn de staande spijlen 6 mm dik en de liggende spijlen 5 mm. Dit type dubbelstaafmat is dus minder zwaar, iets minder stevig (maar nog steeds solide) en daardoor goedkoper. De dunnere variant van DSM wordt onder andere gebruikt in situaties waar inbraakbeveiliging minder aan de orde is.

Ontwerp uw hekwerk online

Dubbelstaafmat hekwerk: hoog of laag?

Het dubbelstaafmat hekwerk onderscheidt zich met een maaswijdte van 20 cm hoog, wat zorgt voor een open uitstraling en aanpasbare hoogtes van 60 tot 240 cm. De hoogte keuze is cruciaal en bepaalt de functie en de setting waarvoor het hekwerk wordt ingezet; een lager hekwerk benadrukt een open zicht terwijl een hoger hek van 240 cm privacy en beveiliging biedt, ideaal voor woningen, bedrijven of industriële gebieden. Voor extra privacy kan dit type hekwerk worden uitgerust met vlechtband. Dit zijn PVC stroken die zigzaggend door de spijlen gevlecht worden. Zo wordt een besloten ruimte gecreëerd met een dubbelstaafmat hekwerk.

Nadat de palen en dubbelstaafmatten in de afgesproken maten zijn geproduceerd, worden ze geconserveerd voor de toekomst. De palen en matten worden volbad verzinkt om roestvorming tot nihil te reduceren. Dit betekent dat uw hekwerk beschermd wordt tegen de weersinvloeden en dat het hekwerk niet zal gaan roesten. Daarna kunt u uw hekwerk laten poedercoaten in de RAL-kleur die u wenst.

Dubbelmaatstaf hekwerken in alle kleuren

Kleur is een essentieel aspect van het hekwerk. Wij bieden een scala aan kleuropties aan. De meest bestelde kleuren zijn vaak dubbelstaafmat hekwerk zwart (RAL 9005) en dubbelstaafmat hekwerk antraciet (RAL 7016). Deze worden met name gebruikt voor een strakke omheining rond woonhuizen en bedrijfspanden. 

Een dubbelstaafmat hekwerk groen (RAL 6009) ziet u vaak terug  in een natuurlijke en landelijke omgeving, waar het hekwerk naadloos opgaat in de omgeving. Wilt u een dubbelstaafmat in een andere of speciale kleur? Geef uw wensen aan en kunnen we samen kijken wat mogelijk is en gaan we dit voor u regelen.

Staafmathekwerk

Hoe duur is een dubbelstaafmat hekwerk?

De prijzen van dubbelstaafmat hekwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw wensen, de benodigde meters, de vereiste hoogte en het aantal hoeken van het hekwerk, om er maar een paar te noemen. We bieden altijd de beste prijs- en kwaliteitsverhoudingen. 

Wist u dat u met onze unieke online configurator in enkele stappen uw eigen dubbelstaafmat hekwerk op maat samenstelt? Ontdek in enkele minuten hoe uw hekwerk eruit kan zien en ontvang spoedig een vrijblijvende offerte. Heeft u liever dat wij bij u langskomen?

Dubbelstaafmat hekwerk laten plaatsen

Van Klompenburg hekwerken ontwerpt, produceert en plaatst uw dubbelstaafmat hekwerk in eigen beheer. We zijn al 25 jaar gespecialiseerd op het gebied van hekwerk. U heeft bij ons bovendien altijd één aanspreekpunt: wel zo prettig voor u. 

Bij Van Klompenburg streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige producten te leveren, maar ook een hoog niveau van vakmanschap en service te bieden tijdens het plaatsingsproces. We garanderen dat uw DSM hekwerk met precisie en zorg wordt geïnstalleerd, zodat u langdurig kunt genieten van een veilige, duurzame en functionele omheining.

Ontdek naast onze dubbelstaafmat hekwerk ook een uitgebreid assortiment aan andere hoogwaardige hekwerken, zoals gaashekwerk,sierhekwerken, barricadehekwerken en spijlenhekwerken. Bekijk ons volledige aanbod en vind het perfecte hekwerk dat bij uw behoeften past op onze website.

Van Klompenburg hekwerken

Stel online uw dubbelstaafmathekwerk samen

Met onze unieke online configurator ontwerpt u in enkele stappen uw eigen dubbelstaafmat hekwerk op maat. Ontdek in enkele minuten hoe uw hekwerk eruit ziet en ontvang spoedig een vrijblijvende offerte. Heeft u liever dat wij bij u langskomen?

Maak meteen een afspraak

Wij staan voor u klaar

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze bekwame adviseur Jacco staat graag voor u klaar om u vrijblijvend te informeren en te adviseren.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

  Laat u inspireren door onze dubbelstaafmathekwerken

  Bedrijfsbeveiliging met spijlen schuifpoort en DSM hekwerk

  Bedrijfsbeveiliging met spijlen schuifpoort en DSM hekwerk

  Lees meer
  Combinatie DSM hekwerk en spijlen schuifpoorten

  Combinatie DSM hekwerk en spijlen schuifpoorten

  Lees meer
  Dubbele draaipoort met intercom en DSM hekwerk

  Dubbele draaipoort met intercom en DSM hekwerk

  Lees meer
  Houtlook draaipoorten, schuifpoort en dubbelstaafmathekwerken – Nunspeet

  Houtlook draaipoorten, schuifpoort en dubbelstaafmathekwerken – Nunspeet

  Lees meer
  Speedgates, DSM-, gaashekwerken en beveiligingsinstallaties voor Remkes Food Products B.V. in Epe

  Speedgates, DSM-, gaashekwerken en beveiligingsinstallaties voor Remkes Food Products B.V. in Epe

  Lees meer
  Totaaloplossing met stripvulling poorten en DSM

  Totaaloplossing met stripvulling poorten en DSM

  Lees meer

  Gepassioneerde vakmensen | Hoogstaande kwaliteit | Uitgebreide service | Uniek maatwerk

  Voor welk hekwerk op maat kiest u?

  Laat het ons weten. Maak meteen een afspraak en wij komen vrijblijvend langs om u uitgebreid te adviseren.

  Neem contact op

   ℹ Wat betekent DSM?

   Wat is het verschil tussen dubbelstaafmat 6/5/6 en dubbelstaafmat 8/6/8?

   Hoe groot zijn de mazen van een dubbelstaafmathek?

   Kun je dubbelstaafmathekwerken op maat maken?

   In welke kleuren is dubbelstaafmat leverbaar?

   Steken er spijlen boven een DSM-hekwerk uit?