Kies voor duurzaam NobelWood

Houten poorten met duurzaam NobelWood

Bij de aanschaf van nieuwe producten speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Of het nu gaat om de manier waarop iets gemaakt is of de materiaalsoort: er worden betere keuzes gemaakt voor mens, dier en milieu. In de wereld van het hout is er daarom een nieuwe speler op de markt: NobelWood!

Van tropisch hardhout naar duurzaam naaldhout

Veel van de in Nederland gebruikte houtsoorten zijn afkomstig uit tropische landen. Dit tropisch hardhout heeft een lange weg af moeten leggen voor het in onze tuin of woning terechtkomt, waardoor er een flinke ecologische voetafdruk ontstaat. Dat moet beter kunnen, vonden ze bij Foreco – de makers van NobelWood. Zij ontwikkelden een houtsoort die de uitstraling en warmte van tropisch hardhout heeft, maar wel ‘gewoon’ gemaakt wordt van naaldhout dat dicht bij huis te vinden is. Een win-winsituatie, omdat naaldhout snel groeit en er dus vlot weer opnieuw gekapt kan worden.

De voordelen van naaldhout en NobelWood

  • naaldhout is een snelle groeier, waardoor de bomen relatief snel gekapt kunnen worden;
  • naaldhout groeit overal, waardoor het overal ter wereld verkrijgbaar is;
  • het hout krijgt op termijn een prachtige, vergrijsde kleur. Desgewenst kan het hout ook een kleurtje krijgen met één van de fraaie houtcoatings;
  • na behandeling is NobelWood onderhoudsvrij, weerbestendig en brandvertragend.