Ontdek de voordelen van een schuifpoort

Wat is het voordeel van een schuifpoort?

Bent u op zoek naar een nieuwe poort om uw erf mee af te sluiten? Dan twijfelt u wellicht tussen een (dubbele) draaipoort en een schuifpoort. Als de ruimte er is om een schuifpoort in geopende stand kwijt te kunnen langs uw hekwerk, dan is dit type poort absoluut een goede keuze. Wij overtuigen u in drie punten!

Ontwerp hier uw hekwerk of poort op maat

Ga naar de configurator

1. Een schuifpoort bespaart ruimte

Misschien wel de belangrijkste reden voor een schuifpoort is de ruimtebesparing die ontstaat. Een schuifpoort heeft immers geen openzwaaiende delen die draairuimte nodig hebben, wat wel het geval is bij een dubbele draaipoort. U heeft alle mogelijkheid om bijvoorbeeld bloembakken of andere voorwerpen op uw erf te plaatsen, omdat zij de poort niet in de weg staan.

2. Gemakkelijker uw terrein op rijden

Bij een schuifpoort glijdt de gehele poort langs een hekwerk, schutting of heg. Daardoor heeft u in geopende toestand de gehele breedte tot uw beschikking bij het betreden van het erf met de auto. De oprit wordt niet versmald door de delen van een draaipoort. U hoeft bovendien geen rekening te houden met poortdelen die mogelijk naar u toe draaien. Wanneer uw erf of parkeervak niet zo diep is, is het fijn dat u uw auto kunt parkeren zonder rekening te houden met de zwaai van poortdelen die weer afgesloten moeten worden.

3. Een bredere poortopening is mogelijk

Een schuifpoort kan een grotere breedte behappen dan een dubbele draaipoort. Dit is onder andere een praktisch pluspunt wanneer grote voertuigen het terrein moeten betreden. Maar ook bij reguliere woonhuizen is het prettig als u genoeg ruimte heeft om uw auto de dam op te rijden.

Interesse in een schuifpoort op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op!