Vrijdragende sier schuifpoort

Een mooi project in Elspeet

Voor onze opdrachtgever mochten we een vrijdragende sier schuifpoort maken. Het resultaat is een schitterende poort die een mooie aanloop geeft naar dat wat zich erachter bevindt, mede dankzij de statige, gemetselde kolommen met koperen lampen.

Vertel ons uw project

Het verschil tussen een vrijdragende sier schuifpoort en een railschuifpoort

Zoals gezegd: bij dit project werd gekozen voor een vrijdragende sier schuifpoort. Het grote verschil met een railschuifpoort is dat er nu geen zichtbare rail over de grond loopt. Het straatwerk kan daardoor doorlopen en wordt niet onderbroken door een in beton gegoten rail. Dit zorgt voor een mooie afwerking in de straat. U hoeft bovendien niet over een vervelende hobbel van de rail te rijden.

Statige poeren maken een statement

Het hekwerk en de poort rondom uw erf zijn het eerste visitekaartje van uw terrein. Het is mede daarom dat we erg blij zijn met het resultaat van de gemetselde kolommen en de sier schuifpoort bij dit project. Samen geven ze het geheel een krachtige uitstraling, waarbij de koperen lampen de kers op de taart zijn! In de poeren vindt u een cijfercodeklavier, zodat bekenden of medewerkers gemakkelijk met een code de poort kunnen openen. Ook de aandrijving en de brievenbus zijn in de kolommen verwerkt.

De Franse lelie: geliefd detail op poorten en hekwerken

De ‘fleur de lis’ heeft al eeuwenlang een bijzondere betekenis en wordt nog altijd vaak gekozen als afwerking van de spijlen in hekwerken en poorten. De traditie van de Franse lelie begon honderden jaren geleden. Vanaf de twaalfde eeuw werden de schilden van strijders en soldaten verfraaid met tekeningen en schilderingen. Voor Fransen was de fleur de lis een symbool van zuiverheid en maagdelijkheid die ze maar al te graag op hun schild of familiewapen wilden plaatsen. Onder andere steden en genootschappen kozen ervoor de Franse lelie te gebruiken, waardoor het een wereldwijd bekend logo werd van Frankrijk. De stijl en klasse van de lelie zorgt nog altijd voor een schitterende toevoeging van hekwerken en poorten.

Van Klompenburg: samenspel van hekwerk en beveiliging

Naast deze schuifpoort mochten onze collega’s van het beveiligingsteam diverse alarmsystemen monteren in en rond het pand.

Ontwerp hier uw hekwerk of poort op maat

Ga naar de configurator