Wat is het verschil tussen een ondergrondse en bovengrondse aandrijving?

Wilt u uw poort elektronisch bedienen? Dan kunt u rekenen op extra gebruiksgemak en comfort, omdat u de poort niet handmatig hoeft te openen en sluiten. Er zijn twee opties beschikbaar: ondergrondse en bovengrondse aandrijving. Maar wat zijn de verschillen? En wat is de beste aandrijving voor uw situatie?

Ondergrondse aandrijving kopen

Kiest u voor ondergrondse aandrijving, dan zal het systeem zo min mogelijk opvallen op uw poort. De motor en het mechanisme bevinden zich namelijk onder de grond. Aan de onderzijde van de poortvleugels zit de verbinding met de ondergrondse aandrijving. Zo valt deze nauwelijks op en kunt u volop genieten van de charme van uw draaipoort.

Bovengrondse aandrijving kopen

Is het niet mogelijk om een ondergrondse aandrijving te installeren, bijvoorbeeld omdat er geen gat voor gegraven kan of mag worden? Dan is een bovengrondse aandrijving een goede oplossing. De zwenkarm zal dan beter zichtbaar zijn op de poortvleugel, maar de functionaliteit en kracht van de constructie zijn hetzelfde als bij een ondergrondse aandrijving. De bovengrondse oplossing wordt ook regelmatig toegepast bij bestaande poorten die elektronisch gemaakt worden.

Verschil bovengrondse en ondergrondse aandrijving

We kunnen het verschil tussen beide elektronische oplossingen vrij eenvoudig duiden: dat is er qua kwaliteit en sterkte niet. De ene aandrijving is niet hoogwaardiger of beter bestand tegen weersomstandigheden dan de ander. Het enige verschil zit hem in de uitstraling. Bij een ondergrondse constructie ziet u nauwelijks iets aan de poort, terwijl dat bovengronds wel het geval is middels armen die op de poortdelen gemonteerd worden. Behoefte aan een persoonlijk advies voor uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!