Balkonhekwerken

Wat is een balkonhekwerk?

Een balkonhekwerk is een stevige omheining voor uw balkon, die veilig en kindvriendelijk is, waardoor de kans op valincidenten drastisch afneemt. Daarnaast is een balkonhekwerk ook geschikt voor het afschermen van uw dakterras. We kunnen het balkonhekwerk volledig afstemmen op de tuinarchitectuur van uw terras. Onze balkonhekwerken zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd met langdurige garantie. Samen met u kijken we naar de beste balkonafzetting voor uw situatie, zodat u veilig en stijlvol van uw balkon kunt genieten!

Of het nu gaat om een woning of een bedrijfspand, bij Van Klompenburg Hekwerken leveren we hoogwaardige balkonhekwerken voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Een balkonhekwerk is immers een aanvulling op een woning of bedrijfspand en moet jarenlang zonder problemen kunnen functioneren. Wij bieden ontwikkeling, ontwerp, productie en montage van uw balkonhekwerk, waarbij we vooraf uw wensen en behoeften met u bespreken.

Balkonhekwerk kosten

De prijs van een balkonhekwerk word beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het ontwerp en de kleur. De keuze van een sierhekwerk of een strak design zal het verschil worden in meer materiaal en arbeid waardoor de prijs van het balkonhekwerk wordt beïnvloed. Daarnaast kunnen bepaalde kleuren duurder zijn vanwege het gebruik van specifieke verf- of coatingmaterialen. Inkoop van de materialen kunnen de kosten van een balkonhekwerk bepalen, om een goed beeld van de kosten te krijgen adviseren om we u om onze online configurator in te vullen.

Verschillende soorten balkonhekwerken

Bij elk balkon kan een hekwerk op maat worden gemaakt, dat u kunt aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Wij kijken graag met u mee om uw balkonhek in dezelfde stijl als uw poort of erfafscheiding te realiseren. Of u nu kiest voor een modern of landelijk hekwerk, alles is mogelijk op uw balkon.

Spijlhekken voor balkons:
Het meest geplaatste hekwerk op een balkon is het spijlenhekwerk. Dit is een robuuste omheining met een strak design, wat een rustige uitstraling biedt. Het spijlenhek kan in elke gewenste kleur worden uitgevoerd.

Sierhekwerk voor balkons:
Indien de voorkeur uitgaat naar een sierlijk hekwerk, dan is dit ook mogelijk. Wij verzorgen sierhekwerk op maat, zoals smeedijzeren balkonhekwerk met C-krullen aan de bovenkant voor een stijlvolle uitstraling.

Lamellenhekken voor balkons:
Lamellen balkonhekwerken hebben een unieke constructie waarbij stalen planken privacy bieden, terwijl toch een open karakter behouden blijft. Bij de keuze van horizontale planken op het balkon lijkt het hekwerk breder en lager.

In onze online configurator kunt u uw eigen balkonhekwerk samenstellen, waardoor u snel een goed beeld krijgt van de kosten. Binnen korte tijd ontvangt u een offerte op maat.

Regelgeving hekwerk balkon

Wanneer een balkon zich één meter of hoger van de grond bevindt, is het al verplicht om een balkonhek te plaatsen. Vervolgens zijn er ook eisen gesteld aan de hoogte van het hekwerk.

  • Als de afstand van de grond tot de balkonvloer minder dan 13 meter is, dan volstaat een hek van minimaal 1 meter hoogte.
  • Als de afstand tussen de grond en de balkonvloer meer dan 13 meter is, dan zal het balkonhek minstens 1,2 meter hoog moeten zijn.

Houd hier dus rekening mee in uw zoektocht naar een nieuw hek voor uw balkon. Wat materiaalkeuze betreft, heeft u de vrije hand – mits de constructie solide is. Wij adviseren het plaatsen van een stalen balkonhek, omdat deze niet kan rotten en het materiaal decennialang sterk blijft. Neem contact op met onze professionals om te kijken welk hek bij uw balkonwensen past.

Gevelbevestiging balkonhekwerken

In principe kan elk type hekwerk op balkons en dakterrassen worden geplaatst. Goede verankering is echter een must om het balkon veilig te kunnen gebruiken. Onze stalen afrasteringen kunnen op twee manieren gemonteerd worden. Allereerst is dat met behulp van vloerplaten. Het mooie van deze constructie is dat de bevestiging daardoor nauwelijks te zien is vanaf de buitenzijde. Vloerplaten bevinden zich op het platte dak en worden daarom in principe geplaatst voordat het dak geplakt wordt met bijvoorbeeld bitumen of EPDM. Zo gaat de bevestiging op in het geheel en krijgt u een veilige constructie die bovendien niet voor lekkages zorgt.

Een tweede bevestigingsmogelijkheid is gevelbevestiging. In dit geval wordt het balkonhek verankerd met beugels die aan de zijkant van de gevel (bijvoorbeeld op het metselwerk of de boeidelen) vastgezet worden. Dit is een praktische oplossing wanneer het balkon al een bestaand dak heeft van bitumen of EPDM.

Balkonhekwerken inclusief montage

Naast het ontwerp en de productie van hekwerken, verzorgen wij ook de installatie en het onderhoud van alle maatwerk hekwerken. Onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat uw poort vakkundig wordt geïnstalleerd op locatie en goed functioneert.

Bij Van Klompenburg Hekwerken bent u aan het juiste adres voor hekwerken van hoge kwaliteit en een uitstekende service. Neem contact met ons op om een afspraak te maken, zodat we u tijdens het adviesgesprek kunnen informeren over alle opties die mogelijk zijn.

Maak een afspraak

Wij staan voor u klaar

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze bekwame adviseur Jacco staat graag voor u klaar om u vrijblijvend te informeren en te adviseren.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

    Hoe wordt balkonhekwerk gemonteerd?

    Heeft een balkonhekwerk een verplichte minimale hoogte?

    Welke soorten balkonhekwerk zijn er?