Balkonhekwerken

Wat is een balkonhekwerk?

Een balkonhekwerk is een stevige omheining van uw balkon. Deze is veilig en kindvriendelijk, waardoor de kans op valincidenten drastisch afneemt. Onze balkonhekwerken zijn van hoge kwaliteit en hebben langdurige garantie. Samen met u kijken we naar de beste balkon afrastering voor uw situatie. Zo geniet u van veilig én fraai vertoeven op uw balkon!

Maatwerk balkonhekwerken

Van Klompenburg is een vertrouwd adres voor maatwerk balkonhekken. Wij voorzien in ontwikkeling, ontwerp, productie én montage van balkonhekwerken. Vooraf spreken we alle wensen met u door, waarna er een tekening op maat gemaakt zal worden. Pas wanneer alle partijen akkoord zijn, gaat de productie van start. De afwerking van het hek verloopt ook volgens uw persoonlijke wensen: van RAL-kleur die past bij het schilderwerk van het pand tot sierlijke details die terugkomen in de stalen poort. Het zal u daarom niet verbazen dat bijna alles mogelijk is bij de realisatie van uw balkonhek. Van dubbelstaafmathekwerk tot spijlenhek of (handgesmeed) sierhek: u bepaalt!

Balkonhek staal voor appartementencomplex, flat, appartement, woning en bedrijfspand

Geen project is hetzelfde. Daarom wordt elk hekwerkproject onafhankelijk uitgewerkt. Of het nu gaat om een klein balkon bij uw appartement of het dakterras op uw fabriekspand: wij gaan de uitdaging aan voor een bijpassend stalen balkonhekwerk.

Van Klompenburg verzorgt maatwerk voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Een balkonhekwerk is immers een aanvulling op een woning of bedrijfspand en moet jarenlang zonder problemen kunnen functioneren. Wij besparen daarom beslist niet op materiaal en gaan voor de duurzame oplossing. Bovendien geldt er een ruime garantietermijn op het gemonteerde product.

Regelgeving hekwerk balkon

Wanneer een balkon zich één meter of hoger van de grond bevindt, is het al verplicht om een balkonhek te plaatsen. Vervolgens zijn er ook eisen gesteld aan de hoogte van het hekwerk.

  • Als de afstand van de grond tot de balkonvloer minder dan 13 meter is, dan volstaat een hek van minimaal 1 meter hoogte.
  • Als de afstand tussen de grond en de balkonvloer meer dan 13 meter is, dan zal het balkonhek minstens 1,2 meter hoog moeten zijn.

Houd hier dus rekening mee in uw zoektocht naar een nieuw hek voor uw balkon. Wat materiaalkeuze betreft, heeft u de vrije hand – mits de constructie solide is. Wij adviseren het plaatsen van een stalen balkonhek, omdat deze niet kan rotten en het materiaal decennialang sterk blijft. Neem contact op met onze professionals om te kijken welk hek bij uw balkonwensen past.

Bevestiging balkonhekwerken

In principe kan elk type hekwerk op balkons en dakterrassen worden geplaatst. Goede verankering is echter een must om het balkon veilig te kunnen gebruiken. Onze stalen afrasteringen kunnen op twee manieren gemonteerd worden. Allereerst is dat met behulp van vloerplaten. Het mooie van deze constructie is dat de bevestiging daardoor nauwelijks te zien is vanaf de buitenzijde. Vloerplaten bevinden zich op het platte dak en worden daarom in principe geplaatst voordat het dak geplakt wordt met bijvoorbeeld bitumen of EPDM. Zo gaat de bevestiging op in het geheel en krijgt u een veilige constructie die bovendien niet voor lekkages zorgt.

Een tweede bevestigingsmogelijkheid is gevelbevestiging. In dit geval wordt het balkonhek verankerd met beugels die aan de zijkant van de gevel (bijvoorbeeld op het metselwerk of de boeidelen) vastgezet worden. Dit is een praktische oplossing wanneer het balkon al een bestaand dak heeft van bitumen of EPDM.

Wij staan voor u klaar

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze bekwame adviseur Jacco staat graag voor u klaar om u vrijblijvend te informeren en te adviseren.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

    Hoe wordt balkonhekwerk gemonteerd?

    Heeft een balkonhekwerk een verplichte minimale hoogte?

    Welke soorten balkonhekwerk zijn er?