Houtlook draaipoort speelt met contrasten

Een smaakvolle houtlook draaipoort

Licht en donker zijn misschien wel de bekendste contrasten die we kennen. Door beide met elkaar te combineren, ontstaat een mooi, opvallend samenspel. Bij dit project zorgen de vormgeving van de poort en het gebruik van lichte en donkere kleuren voor een moderne uitstraling. Met als belangrijkste doel: een houtlook draaipoort die past bij de sfeer van de woning die erachter staat.

Ontwerp meteen uw hekwerk op maat

Houtlook draaipoort

De draaipoort die we hebben gemonteerd voor dit project, lijkt volledig opgebouwd te zijn uit houten balken en planken. Niets is echter minder waar: de basis van deze poort is een stalen constructie! De stalen kokers zijn aan elkaar gelast en het geheel is thermisch verzinkt. Dit voorkomt de kans op corrosie, zoals roesten. Vervolgens is de juiste kleur middels een hoogwaardige coating op het staal aangebracht. Het eindresultaat is een schitterende draaipoort die de look and feel van een houten poort heeft, maar met het (onderhouds)gemak van staal! Lees in deze blog meer over het verschil tussen hout en houtlook. Dankzij de ondergrondse Genius roller werkt de aandrijving optimaal, maar is hier bovengronds amper iets van te zien. En is het RVS huisnummer u opgevallen? Het is subtiel gemonteerd in de linkerhoek, op de poort zelf!

Robuuste poeren in fraai contrast

De kolommen die de dubbele draaipoort in de lucht houden, hebben een imposante uitstraling. Ze zijn gemetseld en vervolgens gestuct. De kleur van de poort komt overeen met de onderste, gestucte rand van de poer. Daarboven bevindt zich een witte afwerking van het stucwerk. Als kers op de taart zijn de poeren afgewerkt met stalen kolomafdekkers, wederom in donkere kleur om het contrast te benadrukken. Ook wanneer het donker wordt, zal dit contrast goed duidelijk zijn. Er is namelijk led-verlichting aangebracht aan de binnenzijde van de kolommen, waardoor zij de draaipoort op charmante wijze uitlichten. In de linkerkolom bevinden zich een geïntegreerde brievenbus en een intercomsysteem met camera.

Wij staan voor u klaar

Neem contact op met Van Klompenburg Hekwerken

Wij zijn uw vertrouwde adres voor hekwerken en (sier)poorten op maat. Al meer dan 25 jaar ervaring in deze branche. Ontwerp meteen uw hekwerk of poort op maat in onze online configurator.

Voor al uw hekwerken en poorten op maat